Barion Pixel

Budapesti Haré Krisna Templom és Oktatási Központ

A természet IQ-ja

5.500 Ft

Honnan származnak az állatok titokzatos ösztönei?

Több mint száz elképesztő, meg nem magyarázott jelenség az állatok világából, kétszáz gyönyörű színes képpel. Egy könyv, amely egyszerre gyönyörködtet, szórakoztat és elgondolkodtat. Megjelent a könyv negyedik kiadása, ezúttal felfrissített képanyaggal.

Miután feltettük magunknak a kérdést, hogyan jelent meg először egy ösztönös viselkedési mintázat, és hogyan vált örökletessé, nem tudunk válasz adni rá.”
(Gordon R. Taylor, a BBC volt tudományos munkatársa)

Leírás

Látszólag nincs semmi meglepő abban, hogy a hangyák hangyaként, a madarak madarakként, az emlősállatok pedig emlősökként viselkednek. Táplálkozási, védekezési szaporodási tevékenységeik jelentős részét születésüktől fogva adott módon, ösztönösen hajtják végre. De honnan tudják az állatok, hogy mit, mikor és hogyan kell csinálniuk? Honnan származik a természet intelligenciája? Igaz lenne az a manapság széles körben hangoztatott elképzelés, mely szerint a tudatlan anyagmassza hosszú idő leforgása alatt intelligenssé vált? Saját magától intelligens a természet?

Napjainkban a legtöbb kutató az egyszerűbb viselkedésformák fokozatos változásai alapján próbálja elmagyarázni az összetett magatartásformák eredetét. Azonban óriási meglepetések érnek minket, amikor megpróbáljuk ezen a lépcsőzetes módon levezetni egyes konkrét állati cselekvések „kialakulását” – s kiderül, hogy ez lehetetlen!

Elképzelhető, hogy inkább ez természetfeletti, külső intelligencia tükröződik sokszínűen a világunkban, amely – vagy aki – végtelenül ötletes megoldásokat alkalmazott az élővilág kialakítása során? Döntsön az olvasó!

„Vannak ösztönök, melyek oly csodálatosak, hogy kifejlődésük problémáját az olvasó valószínűleg az egész elméletemet megdöntő nehézségnek fogja tekinteni.”

Charles Darwin: A fajok eredete

„Akár egy bársonykesztyűvel borított vasököl, e megnyerő külsejű könyv erőteljes

intellektuális érvekkel kérdőjelezi meg a kortárs természettudomány evolúciós

felfogását.”

Prof. Janardan Chitode, PhD, író, Bhartiya Vidyapeeth Egyetem

„A természet IQ-ja megvilágosító erejű élmény mindazok számára, akik eddig azt hitték, hogy az evolúció bizonyított tény. Perdöntő érv azok számára, akik hallottak már pro és kontra érveket az evolúcióelméletről, de eddig bizonytalanok voltak. Továbbá meggyőző példatár azok számára, akik egy spirituális paradigmát szeretnének bevezetni a modern tudományba.”

Prof. Rajesh Jalnekar, PhD, a Vidhwakarma Műszaki Egyetem tudományos dékánja

„Hihető-e, hogy az élővilág e végtelenül valószínűtlen – mondhatjuk bátran: csodálatos

– jelenségeit a mutáció-szelekció primitív, irányítatlan mechanizmusa hozta létre?

Dr. Jeszenszky Ferenc, okl. fizikus

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„A természet IQ-ja” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük