Barion Pixel

Budapesti Haré Krisna Templom és Oktatási Központ

Harināma a belvárosában!

Találkozzunk minden szombaton 17:30-tól a Deák téren!

Mindegy, hogy most olvasol erről először, vagy már jóideje gyakorlod a lelki életet, pont azért is olyan különleges ez a tevékenység, mert bárki, bármikor bekapcsolódhat. Minden egyes lélek jelenléte olyan sokat számít – tehát a tied is!!! – és igazán megédesíti ezt a közös felajánlást!

Azt mondják, a lelki világban minden lépés egy tánc és minden szó egy ének. Elég hangulatos, nemigaz? Tudtad, hogy ebből a különleges hangulatból itt és most is kaphatsz ízelítőt? Ennek a csodadolognak az a neve, hogy harināma szankírtana.

Jól van, mondom mit próbálj meg elképzelni:
Mondjuk, hogy szükséged van egy új pulcsira, és elmész egy boltba. Egész héten nyomtad a hétköznapok mókuskerekében, végre szombat van, de máskor nincs ra időd, így most mész pulóvert vásárolni. Bent nézelődsz a boltban, tapogatod a ruhákat, melyik a legpuhább, közben halkan szól a bolti rádió zenéje. Aztán egyszercsak hallasz valami fura dübörgést, „dadam dadam”, körbenézel, de nem látod, nem érted mī ez. Valami mozgást érzékelsz a szemed sarkából, majd a kirakat ablakára vetődik a pillantásod, és meglátod a „dübörgőket”.

Egy élettel teli, hihetetlenül boldog kis csapat, talán kissé szokatlan, mégis gyönyörű, színes ruhákban, különleges hangszereken, különleges dallamokat játszva, még különlegesebb „dālt” énekelve és vidáman táncolva halad el a bolt előtt. Na! Az ott a harināma szankírtana, azok vagyunk mi!

Azok, akik hisznek abban, hogy nem egy test vagyunk, hanem örökkévaló lelkek, Kṛṣṇa – Isten – parányi részecskéi. És bár a testnek persze szüksége van pulóverre is, mégis a lélek számára rettentően unalmas dolog ezzel bíbelődni.

Amitől a lélek igazán életre kel és valódi boldogságot tapasztal, azok a lelki tevékenységek. Mint ez a harināma szankírtana is! Erre a lelkiségre szomjazunk mindannyian! De ezt olyan könnyű elfelejteni a hétköznapok „darálójában”… Ám ekkor egyszercsak ott termünk, a pulcsibolt ablakában és nyújtjuk feléd a kezünket, hogy gyere te is, legyünk együtt boldogok!

Ezért megyünk az utcára énekelni, táncolni, mert szeretnénk adni vele. A léleknek adni, neked, magunknak, mindenkinek. Megosztani veled is és egymással is a legcsodálatosabb dolgot, amit mi magunk is megkaphattunk, ezt a tökéletesen tiszta, és szeretettel átitatott lelki mantrát, a Hare Kṛṣṇāt.

Szóval, ha van kedved, énekeljünk és táncoljunk együtt, a saját és egymás öröméért, Kṛṣṇa öröméért, csatlakozz hozzánk ebbe a lelki utcabálba! Ahol minden lépés egy tánc és minden szó egy ének… gyere, nagyon várunk már!

Több információra van szükséged?

Vedd fel velünk a kapcsolatot és segítünk választ kapni felmerülő kérdéseidre!