Barion Pixel

Budapesti Haré Krisna Templom és Oktatási Központ

Közösségi élet a Templomban és a Belvárosban

Közösség

Gyere, csatlakozz hozzánk!

Tévhit, hogy Krisnások csak Krisna-völgyben élnek, indiai ruhákban járnak és árammentes házban laknak. Krisnásnak lenni nem feltétlenül jelent vallási hovatartozást, ez inkább egyfajta élet- és gondolkodásmód.

Mi Kṛṣṇa-hívők lelki gyakorlónak tartjuk magunkat, törekszünk egy mélyebb önismeretre és az Istennel való szorosabb kapcsolat kialakítására. Bárki, bármikor és bárhol elkezdheti a lelki életet gyakorolni, még a saját otthonában is. A Krisna-tudat valójában nagyon egyszerű gyakorlatokból és mindennapi tevékenységekből áll, nem igényel semmilyen előképzettséget. Amire szükség van hozzá, egy nyitott szív és a lelki élet megismerése iránti eltökéltség. Akinek ez rendelkezésére áll, az nagyon hamar el tud mélyülni ebben a fantasztikus folyamatban.
Van egy olyan mondás, hogy együtt minden könnyebb. Nincs ez másként a Krisna-tudat gyakorlásánál sem. Éppen ezért törekszünk arra, hogy a napi gyakorlatainkon túl lehetőségünk legyen kiscsoportos formában is megbeszélni egymással a lelki életet érintő elméleti és gyakorlati kérdéseket. Akik rendszeresen látogatják templomi eseményeinket, és eltökélt szándékuk, hogy szeretnék mindennapjaik részévé tenni a Krisna-tudatos lelki gyakorlatokat, azoknak egy idő után lehetőségük van úgynevezett tanácsadó programhoz csatlakozni. Tágabb közösségünk tagjai között többségben vannak a „civil” foglalkozást űzők – a Krisna-völgyben élő családosok vagy a templomi szerzetesek mellett.