Barion Pixel

Budapesti Haré Krisna Templom és Oktatási Központ

A Śrīmad-Bhāgavatam, amelyet „a védikus irodalom fája érett gyümölcsének” neveznek, a védikus tudás legteljesebb és leghitelesebb bemutatása.

Śrīmad-Bhāgavatam előadás-sorozat

Szeretettel várunk minden érdeklődőt szerdánként 18 órától a Budapesti Templomban!

A Śrīmad-Bhāgavatamot (Bhāgavata Purāṇát) szeplőtlen Purāṇaként is ismerik, melynek szavai “forradalmat hoznak a világ félrevezetett civilizációjának istentelen életébe.” (ŚBh. 1.5.11.) A mű csordultig van olyan kedvtelésekkel, melyek mély bölcsességet rejtenek, és rendelkeznek azzal a potenciállal, hogy felébresszék a szívünkben rejlő szunnyadó istenszeretetet. Lehet, hogy sok leckét meghallgattunk már, vagy akár többször is elolvastuk a világirodalom legkiemelkedőbb, transzcendentális alkotását, de a mélyebb, átfogó tanulmányozás valódi betekintést nyújt a mű igazi rejtelmeibe, melyek, hogyha feltárulnak előttünk, valódi forradalmat hozhatnak a saját életünkbe is.

1. A Śrīmad-Bhāgavatam dicsősége (március 5.) – Első ének 1-3 fejezetek

Mi a Śrīmad-Bhāgavatam, és hogyan keletkezett?  Mi volt a mű megírásának célja, miért kiemelten fontos az életünkben?  Mindezekre, és más kérdésekre is választ kaphatunk a Bhāgavatam bevezető fejezeteiben.

Ha érdekelnek Benneteket az előadások, és szívesen részt vennétek rajtuk, az alábbi linkre kattintva tudtok csatlakozni az esemény WhatsApp csoportjához! https://chat.whatsapp.com/Hmsy8MkbncI6SAwOwaE5ji