Barion Pixel

Budapesti Haré Krisna Templom és Oktatási Központ

28. Ratha-yātrā Szekérfesztivál 🚩 Budapest 2024

A Ratha-játrá, vagyis a Szekérfesztivál India egyik legősibb ünnepe. 1968 óta hatalmas népszerűségnek örvend nyugaton is, ahol a fesztivál szorosan beépült a Krisna-hívők tradíciójába. Már közel 200 országban, így hazánkban is megrendezik és több ezren csatlakoznak az ünnepi menethez.
A Szekérfesztivál közelebb hozza a hétköznapi életünkhöz a spiritualitást, a szakralitást. Isten nem egy távoli, ismeretlen személy, hanem lelkünk őre és az emberek legjobb barátja.
A program 2 fő részből áll:
1. Ratha-Yātrā – ÜNNEPI MENET
A hagyományos indiai szekérfesztivál idén a Vörösmarty térről 14 órakor indul és várhatóan 16:30-ra érkezik meg a Városligetbe. Az ünnepi menetben zenészek, táncosok, dobosok, gólyalábasok haladnak és közösen énekelve-táncolva teremtenek igazi party hangulatot.
Az ünnepi menetbe bárki hozhat vegán süteményeket, gyümölcsöt és virágot is felajánlásként. Mindez felkerül majd a szekérre és a Városligetben viszonzásul mi is kaphatunk finomságokat. 🙂
Útvonal: Vörösmarty tér -> Andrássy út -> Városliget
2. INDIA FESZTIVÁL a Városligetben – 12:00 – 22:00
Déltől egészen este 10 óráig kulturális és zenei műsorokkal, filozófiai előadásokkal, táncprodukciókkal, jógás programokkal és kírtannal, azaz esti mantraénekléssel várnak minden érdeklődőt a szervezők. Az étterem sátorban indiai finomságok, menük, csemegék és vegán streetfood is elérhető. Valamint az érdeklődők találkozhatnak a rendezvény főszereplőjével Jagannāthaval és Testvéreivel, sőt füstölőt is lehet Nekik ajánlani. Az Univerzum Uraként megnevezett formája Kṛṣṇának egy különösen vidám, a kívánságokra és szeretetünkre oly’ fogékony formája a Legfelsőbbnek.

Dátum

2024 jún 29

Idő

12:00 - 22:00
Kategória